New Business & IT

New Business & IT

Drie van de tien meest waardevolle bedrijven ter wereld (Apple, Microsoft en IBM) zijn ICT-bedrijven. Google, Facebook, Twitter en vele andere bedrijven bieden ICT-diensten die dagelijks door honderden miljoenen mensen worden gebruikt. Maar twintig jaar geleden bestonden ze nog niet. 

Economische waarde door ICT

 

Met ICT wordt veel economische waarde gecreëerd: niet alleen in de vorm van nieuwe ICT-gebaseerde producten en diensten, maar ook als noodzakelijk ingrediënt van competitieve bedrijfsvoering. Nieuwe bedrijven en nieuwe bedrijvigheid zijn daarmee steeds vaker nauw verweven met ontwikkelingen in de ICT.

Een brug slaan tussen ICT'ers en ondernemers

 

Toch spreken ICT'ers zelden de taal van de ondernemers en bedrijfskundigen en omgekeerd. Het lectoraat slaat een brug tussen ICT'ers enerzijds en ondernemers en bedrijfskundigen anderzijds. Het lectoraat New Business & IT doet onderzoek naar hoe ICT'ers succesvol kunnen zijn als ondernemer en hoe zij met hun kennis en vaardigheden effectiever bijdragen kunnen leveren aan innovatie en groei van bedrijven en instellingen.

Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap

 

Het lectoraat New Business & ICT draagt bij aan drie speerpunten van de Hanzehogeschool Groningen: ICT & Energie (smart grids), ICT & Healthy Ageing (e-Health) en ICT & Ondernemerschap, steeds ook met aandacht voor de zakelijke kant en het creëren van economische waarde.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over dit lectoraat kunt u de website bezoeken of contact opnemen met Nick Degens.