5G Masterclass over het frequentiespectrum

5G Masterclass over het frequentiespectrum

Dinsdag 15 oktober komt Taco Kluwer van Agentschap Telecom ons meer vertellen over frequenties. Dit keer vindt de 5G Masterclass plaats op een prachtige locatie in de binnenstad van Groningen: Het Kasteel. Deelname is gratis.

Praktische informatie

 • Datum

  2019-10-15

 • Locatie

  Het Kasteel, Melkweg 1, 9718 EP Groningen

 • Tijd

  16:00 - 18:00

 • Type

  Masterclass

Frequentiespectrum

Frequenties vormen een belangrijke ‘grondstof’ voor 5G. Zonder deze frequenties kunnen we niet rijden in een connected car, kunnen we geen 360 graden video streamen of miljoenen IoT devices aansluiten. Maar wat zijn frequenties eigenlijk en hoe worden ze gebruikt voor 5G? Wat zijn de verschillen tussen frequenties voor 4G en 5G? En waarom wordt de ene frequentie geveild en is de andere frequentie, bijvoorbeeld voor Wifi, door iedereen “gratis” te gebruiken? Benieuwd naar de antwoorden op deze (en nog veel meer) vragen? Meld je dan nu aan voor deze masterclass over 5G en het frequentiespectrum.

Tijd, plaats en aanmelden

De 5G Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  
Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1, 9718 EP Groningen. 
Parkeren kan in Parkeergarage Westerhaven, op 2 min loopafstand van Het Kasteel.
In de wijk: betaald parkeren voor maximaal 2 uur. Kijk voor meer informatie over route en parkeren op de website van Het Kasteel.  

Klik HIER om je aan te melden voor de masterclass.

Over de 5G-Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, programma van de Economic Board Groningen (EBG). De 5G Masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Informatietechnologie van de Rijksuniversiteit Groningen en de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek!