Werkplaats Online Ondernemen te gast bij de DSH-inlooplunch

Werkplaats Online Ondernemen te gast bij de DSH-inlooplunch

Iedere maand lunchen partners, docenten, lectoren en het programmateam van de DSH samen om bij te praten over verschillende ontwikkelingen en om inspiratie op te doen voor de toekomst. De inlooplunch is voor iedereen toegankelijk!

Praktische informatie

 • Datum

  2019-12-17

 • Locatie

  DSH, Zernikepark 10, kantine

 • Tijd

  12:00 - 13:00

 • Type

  Lunch

KPN & Politie Noord-Nederland

In oktober presenteerden Wico Mulder (KPN ICT-Consulting) en Annelies Kruisweg (Politie Noord-Nederland) kort over ‘talking crime scenes’. Dit project richt zich op het laten spreken van voorwerpen op een plaats delict. De tijd waarop iemands televisie uitging, kan bijvoorbeeld informatie geven die van belang is voor het onderzoek.  Studenten van de minor Digital Product Lab zijn hiermee aan de slag. Deze verbintenis is tot stand gekomen door het aanwezig zijn op de locatie van de DSH en is voor beide relevant.  

Katharina Noppen van KPN sloot spontaan aan op de presentatie en vertelde over de Virtual Fitness Coach. Deze coach stimuleert gebruikers tot bewegen door haar gebruikers en hun gewoontes te leren kennen en zo een individueel advies uit te brengen. Als het systeem merkt dat collega’s tijdens iedere lunch een wandeling maken, kan de applicatie proberen de gebruiker te overtuigen hieraan mee te doen. Samen met het lectoraat Personalised Digital Health wordt hier onderzoek naar gedaan.  

Afstudeertafels bij HBO-ICT

Ronald van Dijk, docent HBO-ICT, vertelde tijdens de inlooplunch van november over afstudeertafels. Binnen deze 'tafels' worden vijf tot tien afstudeerprojecten met hetzelfde thema gebundeld. De studenten binnen dit thema worden ondersteund door één afstudeerbegeleider, één begeleider vanuit het bedrijfsleven en een lectoraat. Studenten kunnen binnen de afstudeertafel rekenen op specifieke workshops binnen het thema Digitalisering en werken vanuit één vaste werkplek. Zo houdt de student korte lijnen met opdrachtgevers, docenten en medestudenten.

De inlooplunch op 17 december

Voor de komende inlooplunch staat een praatje van Annette Dupree op het programma. Zij is projectleider van de Werkplaats Online Ondernemen Groningen. Deze werkplaats ondersteunt mkb-ondernemers in hun online marketing. Ook mee lunchen? Meld je aan via dsh@org.hanze.nl!