Benieuwd naar de resultaten van de 5G Student Battle? Kom naar de finale!

Benieuwd naar de resultaten van de 5G Student Battle? Kom naar de finale!

04 februari 2020

Na het grote succes van de 5G Student Battle in 2019 organiseert 5Groningen in 2020 editie 2 van deze bijzondere hackaton! In het weekend van 14 en 15 maart werken zes studententeams van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Op zondag 15 maart presenteren zij hun eindproducten.

De 5G Student Battle vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en wordt georganiseerd door 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Alfa College.

5G = nieuwste generatie mobiel internet

5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden. Lees meer over de kenmerken van 5G. 

 

5G Student Battle 2020

5G Student Battle 2020

Echte opdrachtgevers

Dit jaar heeft een aantal externe organisaties zich aan de 5G Student Battle verbonden als opdrachtgever. De studenten werken aan opdrachten voor Arriva (mobiliteit), Gemeente Groningen (smart city), Ambulancezorg Groningen & Health Hub Roden (zorg), Politie Noord-Nederland (veiligheid), Holthausen Group (duurzaamheid) en Aclo Studentensport (sport). 

“ Een sprekende bril, crowdcontrol-drones... welk 5G-idee bedenk jij?!  ”

Prijzen

Het team dat door de vakjury als winnaar wordt benoemd wint een VR-bril voor elk teamlid. Daarnaast zal het publiek tijdens de finale € 5.000 verdelen onder de deelnemende teams. Elke deelnemer ontvangt een officieel certificaat van deelname. Maar de grootste prijs is toch wel de ervaring die je als student opdoet tijdens dit event. Je wordt als team begeleid door een coach van een van de 11 partners van 5Groningen en je ontmoet (inter)nationale topspelers in Telecom en Research.

Kom naar de finale op zondag 15 maart!

Op zondagmiddag 15 maart van 14.00 tot 17.00 uur is de grote finale in de Energy Barn (Zernikelaan 17) op de Zernike Campus. Dan pitchen de zes studententeams hun ideeën. Gwen van Poorten (bekend van BNNVara) presenteert de finale en het prijzengeld van €5000 wordt verdeeld door de vakjury en het publiek. Klik hier om je aan te melden!

Vakjury

  • Wim van der Pol (College van Bestuur ROC Noorderpoort)
  • Klaas ten Have (Professor New Business & ICTHanzehogeschool Groningen)
  • Enno van der Werff (College van Bestuur Alfa-college)
  • Prof. dr. ir. Bayu Jayawardhana (Professor in Mechatronics and Control of Nonlinear Systems University of Groningen)
  • Stef van der Ziel (Ondernemer en eigenaar van Jet-Stream)  

Over 5Groningen

Economic Board Groningen heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. 5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profit organisaties werken samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen.