Het onderwijs bij de Digital Society Hub gaat op afstand online door

Het onderwijs bij de Digital Society Hub gaat op afstand online door

06 april 2020

Door het coronavirus worden we allemaal gedwongen ons zeer snel aan te passen aan de nieuwe onwerkelijke situatie. Het kabinet heeft aangekondigd dat alle bestaande maatregelen verlengd worden tot en met 28 april. De Hanzehogeschool Groningen heeft samen met andere hogescholen al besloten om het onderwijs tot 1 juni niet fysiek aan te bieden. Het onderwijs bij de Digital Society Hub gaat op afstand online door. 

Roland Hiemstra, programmadirecteur innovatiewerkplaats Digital Society Hub (DSH): “Hoewel ook het gebouw op Zernikepark 10 is gesloten, gaan ook alle activiteiten van de innovatiewerkplaats DSH online door. De afgelopen weken is door alle betrokkenen hard gewerkt om alle onderzoeks- en onderwijsactiviteiten met bedrijven en overheid op afstand en online door te laten gaan. We willen iedereen hartelijk danken voor deze inspanning!” 

“Studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en overheid gebruiken hun creativiteit en wendbaarheid om alles zoveel mogelijk door te laten gaan. Fysieke DSH-activiteiten en events hebben we omgebogen naar onlineactiviteiten zoals seminars en livestreams.”  
 
“Door deze crisis ervaren we veel collegialiteit om problemen snel en eenvoudig op te lossen. Onze strategische partners tonen ook in deze onzekere tijden hun enorme betrokkenheid bij het onderwijs. Deze crisis zorgt voor meer verbinding met elkaar. In de komende periode besteden we aandacht aan nieuwe creatieve ideeën en oplossingen in deze onzekere tijden. Maar ook verhalen, hoe is het om op afstand online te studeren en te werken.” 

Bekijk de meeste actuele informatie en de richtlijnen vanuit de Hanzehogeschool Groningen hier. Pas goed op uzelf en op anderen.