3D-versieringen in de kerstboom

3D-versieringen in de kerstboom

18 december 2019

Medewerkers Ivar Ek en Tim Streefkerk van de 3D-makerspace in de DSH maken kerst wel heel persoonlijk voor hun collega’s. Met een 3D printer en een lasersnijmachine maakten ze kerstpuzzelblokjes voor alle medewerker en partners in het pand, die als een kerstslinger aan de balie hangen. De ballen in de kerstboom kregen een logo van de partnerorganisaties van de DSH, zoals KPN ICT-Consulting, Politie Noord-Nederland en de RDW. Een piek van de DSH staat bovenop.

Het idee ontstond achter de servicebalie, toen facilitair medewerker Els Huizinga-Tel de kerstspullen van vorig jaar opdook en ontdekte dat de piek ontbrak. Samen met Ivar en Tim maakte zij een ontwerp voor een DSH-piek, waarna ze besloten de hele kerstboom en balie te versieren met 3D-prints. Medewerkers en partners waren aangenaam verrast om hun eigen naam tussen de versieringen te vinden.

De makerspace bestaat uit een team van drie personen: Jan Postema, Ivar en Tim. Ze maken gebruik van een 3D printer, een 3D scanner die bestaande objecten kopieert en een lasersnijmachine, om behuizingen voor bijvoorbeeld elektronica te maken. Wil je graag komen kijken bij de makerspace? Of wil je graag iets laten maken? Loop dan eens langs bij de DSH op Zernikepark 10. Het team denkt graag met je mee.