5G Masterclass - 'Business first, Technology second' door KPN

5G Masterclass - 'Business first, Technology second' door KPN

15 mei 2019

'Business first, Technology second'. Oftewel: stel de waardecreatie vanuit klant-/sectorperspectief voorop, mogelijk gemaakt door de juiste/slimme inzet van (nieuwe) technologie. Jacob Groote van KPN komt op 13 juni langs bij de Digital Society Hub om dieper in te gaan op dit onderwerp. Hij zal onder andere toelichten hoe KPN hier invulling aan geeft.

Waar 4G mensen verbindt zal 5G de hele samenleving gaan verbinden. KPN vindt het belangrijk om samen met klanten en technologie partners te onderzoeken hoe 5G bedrijfsprocessen kan optimaliseren en de klantervaring kan verbeteren. Jacob Groote (EVP Products B2B KPN) vertelt welke uitdagingen mogelijk op ons af komen en inspireert ons welke kansen we moeten grijpen met elkaar.

Samen met klanten en technologie-partners heeft KPN de eerste resultaten geboekt met verschillende 5G field labs om daarmee de waarde van 5G toepassingen te ontdekken. Van het testen van slimme antennes in stedelijk gebied tot het onderzoeken van de verbinding van drones voor precisielandbouw, virtual reality in de industrie en zelfrijdende voertuigen. Mede dankzij 5G technologie zijn dit soort toepassingen werkelijkheid geworden in het rurale Groningen, het urbane Amsterdam Zuidoost, op een boerderij in Drenthe, in de Rotterdamse Haven en op snelwegen nabij Helmond.

KPN gaat op 13 juni graag met de deelnemers van de 5G Masterclass in gesprek om de vraagstukken rondom 5G verder uit te diepen. Het wordt een interactieve sessie waarin met elkaar wordt nagedacht wat er vanuit oogpunt van de business gedaan moet worden, zodat 5G bijdraagt aan ontwikkeling van organisaties. 

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  
Locatie: Digital Society Hub, Zernikepark 10, 9747 AN Groningen. 
Bij de Digital Society Hub is parkeergelegenheid. In verband met eventuele drukte raden we aan om met de fiets te komen indien dit mogelijk is.

Aanmelden

Aanmelden voor deze Masterclass is gratis en kan hier. 

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek!