5G Masterclass - Frequentiespectrum

5G Masterclass - Frequentiespectrum

13 december 2018

Donderdag 10 januari komt Taco Kluwer van Agentschap Telecom ons meer vertellen over frequenties. Dit keer vindt de 5G Masterclass plaats op een prachtige locatie in de binnenstad van Groningen: Het Kasteel. 

Frequenties vormen een belangrijke ‘grondstof’ voor 5G. Zonder deze frequenties kunnen we niet rijden in een connected car, kunnen we geen 360 graden video streamen of miljoenen IoT devices aansluiten. Maar waar komen deze frequenties vandaan? Wat zijn de verschillen tussen frequenties voor 4G of 5G? En waarom wordt de ene frequentie geveild en is de andere frequentie (bijvoorbeeld Wifi) door iedereen gratis te gebruiken? Benieuwd naar de antwoorden op deze (en nog veel meer) vragen? Meld je dan nu aan.

Over de spreker

Taco Kluwer is adviseur Innovatie en Strategie bij Agentschap Telecom. Vanuit zijn passie voor innovatie, brengt hij de rijksoverheid in beweging voor de nieuwste technologieën en trends. Op het gebied van strategie is hij daarom bezig met de taakontwikkeling van het agentschap.

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  
Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1, 9718 EP Groningen. 
Parkeren kan in Parkeergarage Westerhaven, op 2 min loopafstand van Het Kasteel.* In de wijk: betaald parkeren voor maximaal 2 uur. Kijk voor meer informatie over route en parkeren op de website van Het Kasteel.  

Aanmelden

Aanmelden voor deze Masterclass kan hier.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek!