5G Masterclass - Hardcore 5G

5G Masterclass - Hardcore 5G

16 januari 2019

Op 14 februari komt Jurjen Veldhuizen van Huawei ons meer vertellen over hardcore 5G. Dit keer vindt de masterclass plaats in een prachtige locatie in de stad Groningen: Het Van Swinderen Huys. De Masterclass wordt georganiseerd door 5Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. 

Hardcore 5G

Over 5G wordt steeds meer gesproken, maar de achterliggende technologie nemen we vaak voor lief. Hoe dat precies zit kan Jurjen Veldhuizen van Huawei ons uitleggen. Op 14 februari komt hij ons meer vertellen over Hardcore 5G: deep dive technology and architecture. Hij zal de details van 5G technologie uitleggen en zal proberen weer te geven welke ingrijpende wijzigingen er zullen worden geïmplementeerd in de toekomst. 

Jurjen Veldhuizen heeft bijna 20 jaar ervaring in telecommunicatie als managing consultant en werkt bij Huawei Technologics als Solution Director. De transitie in de telecom sector intrigeert hem en hij vergaart informatie en ontwikkelt new business met de focus op telecom technologie (5G), verticals (Energie, Smart Manufacturing, autonomous driving) en concepten zoals Smartcity.

In een interactieve sessie gaat Jurjen vertellen over 5G technieken en gaat hij proberen ons begrip van 5G verder te vergroten. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. spectrum- en antenne technologie, transportnetwerk en overall architectuur.

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint om 16.00 en duurt tot 18.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur. 

Locatie: Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19, 9712 GC Groningen. 
De dichtsbijzijnste parkeergelegenheid is de Ossenmarkt.

Aanmelden

Aanmelden voor de Masterclass is gratis en kan hier. 

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

Op de agenda

4 april 2019: 5G Masterclass over IBM Watson door Ronald Teijken van IBM. 
16 mei 2019: 5G Masterclass over NB-IOT en de weg naar 5G, door Jeroen Harterink van VodafoneZiggo.  
13 juni 2019: 5G Masterclass door KPN.