Terugblik 5G Masterclass+ Automotive

Terugblik 5G Masterclass+ Automotive

06 maart 2020

De komst van 5G biedt vele mogelijkheden in veel industrieën, zo ook binnen de automotive industrie. 5Groningen heeft speciaal voor dit onderwerp een extra lange masterclass georganiseerd; de masterclass+. Deze vond op donderdag 5 maart plaats op een bijzondere locatie, namelijk DOT Groningen. 

Meer dan 100 bezoekers luisterden naar Peter de Voogd van Ericsson die ons meenam in de wereld van de auto als communicatieplatform en de koppeling met 5G (vind hier zijn presentatie). De onlangs gepromoveerde Nynke Vellinga van de Rijksuniversiteit Groningen deelde haar kennis over de juridische kaders omtrent autonoom vervoer. Een openbaring voor velen! Als derde spreker wist Marc de Bruin van RDW het publiek te boeien. De RDW volgt alle ontwikkelingen rondom self driving op de voet, maar draagt ook een steentje bij. Samen met studenten ontwikkelen ze kennis over zelfrijdende voertuigen. Zowel op het gebied van ICT, als security, wetgeving en juridische zaken.

Als toetje op de taart werd het publiek getrakteerd op beelden van Max Verstappen op het TT-circuit, zelfrijdende auto’s en het Poollicht in de gehele DOME van DOT Groningen. De masterclass+ werd afgesloten met een netwerkborrel.