5G Masterclass (online): van 5G naar 6G

5G Masterclass (online): van 5G naar 6G

04 mei 2020

In de 5G proeftuin vinden diverse pilots plaats waar ondernemers uit de regio Groningen innovaties testen met het gebruik van 5G. Terwijl het uitrollen van 5G nu daadwerkelijk begint, vindt ook de start plaats van de ontwikkeling van 6G, met als tussenstap het millimetergolf 5G netwerk. Bart Smolders van de TU Eindhoven neemt ons mee in de wereld van 6G, wat ook wel Tactile Internet of Ambient Internet genoemd wordt.

Online 5G Masterclass

In verband met het coronavirus vindt de 5G Masterclass niet fysiek plaats, maar organiseren we een online versie op donderdag 14 mei van 16:00 – 17:00 uur. Als je je hebt aangemeld ontvang je van ons een weblink waar je de online 5G Masterclass kunt volgen.

Over Bart Smolders

Bart Smolders is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) en decaan van de faculteit Elektrotechniek. Hij neemt ons mee in de niet eens zo verre toekomst en de ontwikkelingen in CWTE Labs (Center for Wireless Technology Eindhoven). Waar een Europees team van onderzoekers, geleid door de onderzoeksgroep van prof. Bart Smolders, de draadloze technologie ontwikkelt voor toekomstige 6G-netwerken, met 4 miljoen euro subsidie uit het Europese Marie-Curie-programma Horizon 2020. Het 6G-netwerk zal een factor 100 sneller zijn dan het 5G-netwerk, waardoor autonoom rijden bijvoorbeeld verder kan worden geperfectioneerd. Met dit project kan Europa in een vroeg stadium het voortouw nemen bij het ontwikkelen van basistechnologie voor 6G. Binnen het Europese onderzoeksproject MyWave werken drie topuniversiteiten, Zweedse Chalmers, Duitse KIT Karlsruhe en de TUE samen met bedrijven zoals Ericsson en NXP.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van 5Groningen.

Over de 5G Masterclass

 

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG), samen met de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk.