5G Masterclass: Smart Zernike Campus

5G Masterclass: Smart Zernike Campus

02 oktober 2018

Op 18 oktober zal Ivo Reints van SURF ons meer vertellen over de Smart Zernike Campus. 

Smart Zernike Campus

De maatschappij blijft zich ontwikkelen, evenals de werkvelden van onderwijs en onderzoek. Zo staan onder andere gepersonaliseerd onderwijs en gedeelde laboratoria voor de deur. Dit vraagt ook van de campus om een innovatieslag. De campus is een kleine stad, een plek waar studenten en medewerkers zich prettig moeten voelen, waar studieresultaten kunnen groeien. Een plek waar interactie plaatsvindt tussen onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven.

Hiervoor bouwen we met de RUG en de Hanzehogeschool Groningen aan een smart-campusproeftuin, waar veel draadvrije innovaties op het gebied van frequenties, Wi-Fi, 5G, LoRaWAN en IoT oplossingen in de praktijk zullen worden getest. Dit doen we met behulp van onderwijs- en onderzoeks specifieke use cases. Met de verzamelde (geanonimiseerde) data kunnen we verschillende factoren aan elkaar koppelen,  en vervolgens met intelligente toepassingen de werk- en leefomgeving van studenten en medewerkers verbeteren. De smart campus is een intelligent gebouw dat bijdraagt aan beter onderwijs en onderzoek. Daarnaast onderzoeken we welk platform geschikt is om de data te borgen en toegankelijk te houden. Security, privacy en dataretentie zijn hierbij de belangrijkste aandachtsgebieden. 

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  
Locatie: Digital Society Hub, Zernikepark 10, 9747 AN Groningen. 

Bij de Digital Society Hub is parkeergelegenheid. Vanwege parkeerdrukte adviseren we je met openbaar vervoer of de fiets te komen.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

Aanmelden

Aanmelden voor de Masterclass kan hier.