5G Student Battle: finale op 24 maart

5G Student Battle: finale op 24 maart

27 februari 2019

In het weekend van 23 en 24 maart werken studenten van verschillende opleidingen van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Zondagmiddag 24 maart is de grote finale, dan pitchen de zes studententeams hun ideeën aan het publiek en aan de jury. De finale is van 14.00 tot 16.00 uur in de Energy Barn op Zernike, Zernikelaan 17 in Groningen. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wil je erbij zijn? En wil je meebeslissen hoe de € 5.000 prijzengeld verdeeld wordt? Meld je dan gratis aan via het aanmeldformulier.

Gwen van Poorten en 5G Student Battle

5G = de nieuwste generatie mobiel internet

5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is de opvolger van 4G. 5G is veel sneller, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. De vertraging in het netwerk is vele malen kleiner. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G.  Lees meer over de kenmerken van 5G.

Voor wie?

De 5G Student Battle is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de techniek achter 5G, oplossingen met 5G of de gebruikerskant ervan. De 5G Student Battle is niet alleen bedoeld voor studenten met een technische opleiding, maar juist ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap.

Prijzen!

Hoofdprijs
Het winnende teamwint een geavanceerde drone met HD-camera voor elk teamlid inclusief een instructiemiddag.

Uniek kijkje in de praktijk 
Elk team kan één dagje meedraaien in het lab van één van onze 5Groningen partners: AT, SURF, Vodafone, Ericsson, KPN, Huawei of TNO.

Publieksprijs van €5.000
Het publiek dat aanwezig is bij de 5G Student Battle zal €5.000,- verdelen over de deelnemende teams. 

Certificaat
Elke deelnemer ontvangt een officieel certificaat van deelname. 

Thema's

Deelnemers van de 5G Student Battle werken in een team samen aan een oplossing binnen een van de thema's .

Wil je erbij zijn? En wil je meebeslissen hoe de € 5.000 prijzengeld verdeeld wordt? Meld je dan gratis aan via het aanmeldformulier.