Afterparty 5G Student Battle bij de Digital Society Hub

Afterparty 5G Student Battle bij de Digital Society Hub

13 mei 2019

Samen met studenten, teamcoaches en andere betrokkenen blikten we op 9 mei terug op de 5G Student Battle van 23 & 24 maart onder het genot van pizza’s en een drankje.

Terugblik

5Groningen organiseerde de afterparty bij de Digital Society Hub met RUG en Hanzehogeschool. Samen blikten we terug op het weekend en bespraken we hoogtepunten, dieptepunten en keken we alle foto’s en filmpjes terug.  

Belevenissen van het winnende team

Het winnende team heeft veel aandacht gekregen van de pers. Zo werden de studenten geïnterviewd tijdens nieuwsuitzendingen van BNR Nieuwsradio en van RTV Noord, kregen ze vliegles bij de DroneHub en werd er zelfs internationaal aandacht aan besteed: de Duitse televisiezender ARD is langs geweest om een item te maken over 5Groningen, pilots, specialistische zorg op afstand en de zelfrijdende bus. Ook hebben ze de winnaars geïnterviewd.

Blik op de toekomst

Alle teams krijgen op korte termijn een rondleiding bij de 5G Labs van enkele Founding Fathers van de proeftuin. Ook is een aantal teams van plan door te gaan met de ontwikkeling van hun prototype en zijn daar met partners van de Digital Society Hub verkennende gesprekken over gevoerd. Via Start-up City van de Hanzehogeschool krijgen studenten de kans hulp te krijgen bij het opstarten van een eigen onderneming, als ze daar behoefte aan hebben.

Tot slot maakte 5Groningen bekend dat er vrijwel zeker een tweede editie komt. Wanneer en in welke vorm precies is nog niet bekend. De studenten die nu mee hebben gedaan kunnen uiteraard meedenken en suggesties aanleveren, misschien spelen ze zelfs een rol!