Blue Team wint Self Driving Challenge 2019

Blue Team wint Self Driving Challenge 2019

17 juni 2019

Vijf maanden werkten acht HBO-ICT studenten in twee teams in de DSH pitstraat aan de programmering van twee karts. Na maanden voorbereiding was vrijdag 14 juni de grote finale van de Self Driving Challenge. The Blue Team en The Red Team streden om eeuwige roem en de beker. The Blue Team viel als winnaar uit de bus: niet alleen reed hun kart de langste afstand, ook hadden ze de snelste tijd. 

Verrast waren de leden van The Blue Team wel: ‘The Red Team had eigenlijk beter geïnstalleerde software. We hebben nog wat dingen aangepast en dat bleek een goede keus!’. The Red Team bleek een sterke verliezer, uiteraard een beetje teleurgesteld maar er kon maar één de winnaar zijn.

‘In principe waren we aparte teams, maar we hebben toch veel samengewerkt. We werkten aan verschillende karts, maar maakten gebruik van dezelfde software. Dan sta je samen toch sterker.’

Vervolg

Na deze succesvolle Challenge bestaat de wens zeker een tweede editie te organiseren. De HBO-ICT studenten delen hun kennis graag met een volgende lichting en helpen ze graag verder op weg. 

Samenwerking

De Challenge is een samenwerking tussen RDWQuintor en de Digital Society Hub. RDW biedt de stageplek aan, Quintor fungeert als techniek-motor en levert expertise met hardware. De Digital Society Hub brengt kennis samen en faciliteert in ruimte, begeleiding maar ook de borging van kennis.

Voor de Challenge is gebruik gemaakt van elektrische karts die zijn uitgerust met `state-of-the-art’ sensoren en supercomputers op basis van het NVIDIA DRIVE Platform die Artificial Intelligence op voertuigen mogelijk maakt. Deze computer is eigenlijk dezelfde computer die ook in Tesla’s en andere zelfrijdende voertuigen wordt gebruikt en verbindt de software met de zintuigen en besturing van de kart.