(Internationale) Communicatiestudenten presenteren DSH-projecten aan het bedrijfsleven

(Internationale) Communicatiestudenten presenteren DSH-projecten aan het bedrijfsleven

03 februari 2020

Op woensdag 22 januari vond de afsluiting van het projectsemester van vierdejaars Communicatie en International Communication studenten plaats. Onder grote belangstelling van de opdrachtgevers, de werkveldadviescommissie en andere geïnteresseerden presenteerden de studenten hun projecten.

Binnen de innovatiewerkplaats wordt gewerkt aan meerdere DSH-projecten, zoals Sarea, een app die burgers structuur zal geven tijdens het opzetten van zoekacties naar vermiste personen. Studenten maakten voor het Innovatiehuis Politie Noord-Nederland een korte documentaire over Sarea. Voor Politie Noord-Nederland presenteerden studenten ook een film over Robotisering bij de balie van de politie.

Er werden ook verscheidene communicatieplannen en -strategieën voor meerdere DSH-partners gepresenteerd, waaronder 5Groningen. 5Groningen experimenteert met nieuwe toepassingen voor het aankomende 5G-netwerk. De tests worden uitgevoerd in het 5G Living Lab op de Zernike Campus, waar de Hanzehogeschool zich ook bevindt.

Daarnaast zijn communicatie-studenten aan de slag gegaan voor CGI. Tijdens de productmarkt presenteerden studenten een film over de energietransitie in het dorp Ansen, een project van CGI. Ansen heeft als doel energieneutraal te worden in het jaar 2020 en CGI bouwde een open innovatieplatform waarmee burgers onderling energie kunnen verhandelen. Maximaal 200 huishouden kunnen zo gebruik maken van zonne-energie en gas, zonder gebruik te maken van energiebedrijven.