Digital Society Hub & 5G Lab van start

Digital Society Hub & 5G Lab van start

04 juli 2017

​De Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen en het 5G Lab van 5Groningen zijn op 28 juni officieel geopend. Na een welkomstwoord van Henk Pijlman, voorzitter College van Bestuur van de Hanzehogeschool, vond er onder leiding van middagvoorzitter Cunera van Selm een gesprek plaats met vertegenwoordigers uit onderwijs, onderzoek en ondernemerschap over de kansen en ambitie rondom digitalisering in de regio. Tijdens de officiële openingshandeling werd het stokje letterlijk overgedragen aan de student van de toekomst. Aansluitend opende Emme Groot van Economic Board Groningen het 5G Lab.

Digital Society Hub en 5G Lab: digitale snoepwinkels

De Digital Society Hub, de nieuwste innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen en onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT, wordt een plek waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media.

Het 5G Lab, dat staat op het terrein van EnTranCe, is een lab waar ondernemers samen met studenten, docenten en onderzoekers testen kunnen uitvoeren met de toepassingen van het snelle datanetwerk van de toekomst: 5G. Het lab is het 'voorportaal' voor het 5G Fieldlab in Noord-Groningen: 's werelds eerste testveld voor toepassingen van 5G op het platteland. Het 5G Lab is de eerste bouwsteen van de Digital Society Hub.

Alles over 5Groningen staat op www.5groningen.nl.   
Een foto-impressie van de opening is te vinden op www.facebook.com/digitalsocietyhub

Check de opening hier