Facts & Figures 2018 – 2019 Digital Society hub

Facts & Figures 2018 – 2019 Digital Society hub

12 juli 2019

Met het einde van het collegejaar in zicht blikken we graag terug op een jaar met veel onderwijs- en onderzoeksopdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid. De Digital Society Hub is een trefpunt voor evenementen en workshops op het gebied van digitalisering. Een plek voor permanente aanwezigheid van bedrijven.  

Een hoop om trots op te zijn. We maakten een overzicht met alle hoogtepunten van het afgelopen collegejaar 2018-2019, de ‘Facts & Figures’. Benieuwd? Bekijk het hier.

Roland Hiemstra, programmadirecteur: “Met de ingebruikname van het gebouw van de Digital Society Hub heeft de Hanzehogeschool een nieuwe thuisbasis voor digitalisering. De hub staat in verbinding met andere hubs op de Zernike Campus en in de regio. Het is een fysieke smart-up omgeving waar bedrijfsleven, onderzoekers en studenten elkaar ontmoeten en samenwerken.”

Samen met partners, bedrijven uit het werkveld en studenten werd gewerkt aan interessante opdrachten. Zo startten 8 studenten van HBO-ICT in februari aan een unieke stage, de Self Driving Challenge, vielen studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design in de prijzen met hun  ontwikkelde applicatie en bleek de sprekende 5G bril voor blinden en slechtzienden het winnende idee van de 5G Student Battle.

Ook organiseerden we samen tal van evenementen, zoals de 5G Masterclasses samen met 5Groningen en de RUG, de Meet & Greet in samenwerking met andere innovatiewerkplaatsen van de Hanzehogeschool, de 5G Student Battle met 5Groningen, de RUG, het Noorderpoort en het Alfa college en diverse seminars en (internationale) bijeenkomsten met andere universiteiten. 

Ook volgend jaar streven we naar mooie samenwerkingen met partners, studenten en het werkveld bij de Digital Society Hub. Vanaf september starten studenten van verschillende opleidingen aan nieuwe uitdagende opdrachten. Houd daarvoor onze website in de gaten.

Download het bestand hier.