Hanze-student Joris Mellens winnaar van de Noorden Digitaal Talent Award 2020

Hanze-student Joris Mellens winnaar van de Noorden Digitaal Talent Award 2020

10 februari 2021

Joris Mellens, HBO-ICT student aan de Hanzehogeschool Groningen, heeft vanmiddag de Noorden Digitaal Talent Award voor beste oplossing in ontvangst mogen nemen met zijn ICT-oplossing Caer. Caer is een systeem dat verschillende ‘slimme apparaten’, welke door consumenten worden gebruikt, centraal beveiligd. Deze oplossing heeft Joris binnen de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met het Innovatiehuis Politie Noord-Nederland en programma Cybersecurity Noord-Nederland ontwikkelt.

Tijdens een livestream werden drie awards uitgereikt: beste ontdekking, beste oplossing en de publieksprijs. Nadat Joris als winnaar werd benoemd in de categorie beste oplossing, zijn reactie was kort maar krachtig: “Geweldig! Heel erg blij mee”. Joris is inmiddels afgestudeerd aan de opleiding HBO-ICT en is nu werkzaam binnen de opleiding als docent Network & Security Engineering. Ook is hij betrokken bij het programma Cybersecurity Noord-Nederland waarbij hij onder andere Caer verder zal door ontwikkelen.

“ Het is een heel indrukwekkende uitkomst van een bachelor project, wat ook commercieel interessant kan zijn als het uiteindelijk gerealiseerd wordt. ”

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat reikte de prijs uit aan Joris. Mona Keijzer benoemde namens het juryrapport: “Het is een heel indrukwekkende uitkomst van een bachelor project, wat ook commercieel interessant kan zijn als het uiteindelijk gerealiseerd wordt.” 

De andere winnaar van de Noorden Digitaal Talent Award is Leonardo Arriagada voor beste ontdekking en hij ging er ook vandoor met de publieksprijs.  

Namens de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool willen wij Joris hartelijk feliciteren met het winnen van de Noorden Digitaal Talent Award – de beste oplossing.