Hoogtepunten van 1 jaar DSH

Hoogtepunten van 1 jaar DSH

12 juli 2018

De innovatiewerkplaats Digital Society Hub bestaat inmiddels een jaar. We kijken terug op een jaar met veel innovatieprojecten voor bedrijven en overheid waarbij studenten samen met docentonderzoekers een bijdrage aan hebben geleverd. Tijd voor een terugblik!  

Opbrengst voor het werkveld

Het afgelopen jaar hebben meer dan 200 studenten van diverse opleidingen onder begeleiding van docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld gewerkt aan vraagstukken op het gebied van digitalisering. Soms individueel, vaak in (multidisciplinaire) projectgroepen.  

Highlights
Zo was de Digital Society Hub intensief betrokken bij de uitvoering van de 5G-projecten, waaronder de hololens en de slimme lantaarnpaal. HBO-ICT student Marnix Blaauw hield zich bezig met de ontwikkeling van een applicatie om temperatuur te visualiseren in een Hololens via 5G technologie, hierover werd een filmpje gemaakt.

Maar ook hielden studenten van de DSH zich bezig met projecten van de overheid, waaronder de slimme vuilnisbakken voor de gemeente Delfzijl, nieuwe tv- en radio formats bij OOG TV en Radio, duurzaam vervoer en drone technologie.   

Dit is slechts een kleine greep uit de interessante projecten die dit jaar hebben plaatsgevonden.

Evenementen

Door het mede organiseren van verschillende evenementen bracht de DSH kennis en mensen van diverse vakgebieden bij elkaar. Bijvoorbeeld tijdens de Blockchain Meet up, het Job Festival en het Transfuture Festival. Ook in het nieuwe onderwijsjaar blijven we samen met partners evenementen organiseren. Houd hiervoor onze agenda op de website in de gaten!

Elkaar versterken

De Digital Society Hub werkt samen met vele werkveldpartners die verbonden zijn aan de opleidingen om digitalisering in de regio te stimuleren. Het afgelopen jaar hebben we met een aantal partners langlopende afspraken gemaakt om elkaar te blijven versterken.

Via 5Groningen zijn we verbonden met veel strategische partners. Ook lokaal zijn we verbonden met nieuwe strategische partners zoals OOG TV en Radio, KPN ICT. Per september gaat de Digital Society Hub samenwerken met nieuwe partners uit het werkveld.

Wilt u zich ook aansluiten bij de Digital Society Hub? Neem dan contact met ons op via: dsh@org.hanze.nl of bel naar 050 595 4764.

We kijken uit naar een nieuw succesvol onderwijsjaar, vol nieuwe samenwerkingen en geslaagde evenementen.