Innovatie: op afstand ID controleren 

Innovatie: op afstand ID controleren 

03 april 2020

Afstand houden is een van de maatregelen die belangrijk is bij de verspreiding van het coronavirus.  Bij het controleren van identiteitsbewijzen kon de politie dit niet altijd waarborgen. Om politieagenten en burgers te beschermen is het Innovatiehuis van de Politie Noord-Nederland aan de slag gegaan met een oplossing voor dit probleem. 

Agent Roel Jacobs en Tim Streefkerk, student aan de opleiding Industrieel Product Ontwerpen, hebben samen een houder ontwikkeld, die op de uitschuifbare wapenstok geplaatst kan worden. De houder is door een 3D printer geprint en de wapenstop heeft elke agent bij zich. Als deze innovatie goed bevalt, dan wordt de houder voor alle teams in Noord-Nederland uitgeleverd. Om te voorkomen dat iemand ervan zou schrikken, waarschuwen de agenten natuurlijk altijd even dat als ze deze houder willen gebruiken, ze hiervoor hun wapenstok moeten pakken.
 
Berichtgeving in regionale en landelijke media 
De uitvinding is groot nieuws geworden met berichten van o.a. Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe. De Groninger Internet Courant plaatste een demonstratievideo. Lees hier verder voor een interview met Tim.   

Roel Jacobs van het Innovatiehuis van Politie Noord Nederland legt in deze video uit hoe het werkt.  

Wapenstok

Innovatiehuis politie Noord-Nederland is strategisch partner van de Hanzehogeschool Digital Society Hub. Studenten werken samen met docent(onderzoekers) aan innovatieopdrachten van de politie.