Interactieve sessie met Ivo Reints tijdens 5G Masterclass

Interactieve sessie met Ivo Reints tijdens 5G Masterclass

29 oktober 2018

Een interactieve sessie tussen Ivo Reints van SURF en vijftig aanwezigen tijdens de 5G Masterclass op 18 oktober. De Masterclass, die dit keer bij de Digital Society Hub plaatsvond, stond in het teken van de Smart Zernike Campus.

Smart Zernike Campus

Ivo Reints van SURF vertelde meer over de Smart Zernike Campus, waar SURF een grote rol in speelt. “De campus van de toekomst heeft een excellente basisinfrastructuur nodig”, aldus Reints. Alleen WiFi is niet genoeg meer voor de campus van de toekomst. Daarom doet SURF onderzoek naar en proeven met 5G netwerk op de campus.

Met de proeven hoopt SURF de campus onder andere te veranderen naar een duurzamere campus met een flexibele leeromgeving, die meer studieplekken biedt en die oude gebouwen nieuw leven geeft.

“Daar zijn een aantal voorwaarden aan verbonden”, vertelt Reints, zoals het verduurzamen, deelbaar maken en standaardiseren van dataverzameling en nieuwe samenwerkingen starten tussen ICT en facilitair bedrijf.

Na een uitleg over SURF en hun rol in de Smart Zernike Campus, ontstond een interactieve sessie waarbij publiek interessante vragen stelde aan de spreker.

Over SURF

SURF biedt geavanceerde ICT en expertise voor onderzoek in Nederland. Een naadloze aansluiting van beschikbare diensten voor universiteiten, umc’s, hogescholen, onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven faciliteert onderzoek op topniveau.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je in te schrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek.

Nieuwsgierig naar de volgende Masterclass?

De volgende Masterclass is op 29 november. Pieter Nooren van TNO vertelt ons dan meer over 5G net neutrality. Meer informatie vind je hier. 

Sfeerverslag

We blikken terug op een geslaagde Masterclass met de mooie foto's!