Kieswijzer of etalage? Studenten ontwikkelen prototype voor DSH

Kieswijzer of etalage? Studenten ontwikkelen prototype voor DSH

10 april 2018

Welke interesses heeft een student en welke opdracht of vorm (minor, stage of afstuderen) past daarbij? En hoe kan de DSH haar projecten het beste etaleren? Tweedejaarsstudenten van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) gaan aan de slag met deze vragen, doen onderzoek en ontwikkelen een prototype.

Kieswijzer

Vorig semester adviseerden communicatiestudenten de Digital Society Hub om studenten te helpen met het keuzeproces, met als voorbeeld de stemwijzer voor politieke verkiezingen. Studenten CMD gaan met dit concept aan de slag. Drie groepen zijn begonnen met onderzoek naar factoren invloed hebben op het kiezen van een minor of stage-/afstudeeropdracht. De uitkomsten verwerken ze in een concept en ontwikkelen een bijpassend prototype. Wordt het een app, mobiele website of toch een interactieve video? Dit is geheel aan de studenten.

Etalage van projecten

Het werken aan opdrachten in een innovatiewerkplaats is voor studenten nog vrij nieuw. Ook zijn ze niet altijd op de hoogte van alle mogelijkheden. Wat werkt beter dan te laten zien wat er nu al gebeurt? Op dit moment zijn er al 155 studenten aan de slag met verschillende projecten. Hoe kan de DSH deze projecten het beste presenteren en onder de aandacht brengen? Twee groepen houden zich bezig met dit advies en prototype.

Think outside the box

De studenten worden met deze opdrachten uitgedaagd om Out of the Box te denken. Wat sluit aan bij de doelgroep van studenten? Hoe val je op en uiteraard welke technologieën passen daarbij? In juli presenteren de studenten hun prototype aan de Digital Society Hub. We zijn benieuwd!

 

Wat betekent dat voor uw bedrijf?

Met de resultaten van deze opdrachten worden studenten op een aantrekkelijke en efficiënte manier aan opdrachten uit het bedrijfsleven gekoppeld.