Update - geannuleerd: Nederland & Noorden Digitaal

Update - geannuleerd: Nederland & Noorden Digitaal

06 maart 2020

Noord-Nederland staat van 13 tot en met 19 maart 2020 in het teken van digitalisering. De week start met de DoeDigiDagen op 13 en 14 maart georganiseerd door Noorden Digitaal. De DoeDigiDagen zijn twee dagen voor iedereen waarin doen, ervaren en beleven van digitalisering en technologie centraal staan.
De landelijke conferentie Nederland Digitaal is voor overheden, bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en maatschappelijke organisaties die dit jaar van 16 t/m 19 maart in de Martiniplaza wordt gehouden. 

DoeDigiDagen

Digitalisering raakt iedereen. Zowel jong als oud, zowel privé als in het werk. Om de toenemende digitalisering van de samenleving kan niemand heen. Tijdens de DoeDigiDagen in Groningen, Fryslân en Drenthe worden er allerlei activiteiten georganiseerd waarbij iedereen volop in actie kan komen om zelf te beleven wat digitalisering allemaal mogelijk maakt. 

De DoeDigiDagen op 13 en 14 maart zijn voor iedereen gratis toegankelijk en hoef je je niet voor aan te melden. Kijk voor het totale programma op www.noordendigitaal.nl

Digitale top

Onze samenleving en onze economie digitaliseren. Dit brengt niet alleen kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Op verzoek van de Tweede Kamer organiseert het kabinet daarom jaarlijks de Conferentie Nederland Digitaal, dit jaar is de tweede editie in Groningen. Dat doet het kabinet in samenwerking met het bedrijfsleven, wetenschap en maatschappelijke organisaties. Hier vind je meer informatie over het programma tijdens deze week. 

Aanmelden? Voor de conferentie Nederland Digitaal kun je je aanmelden via www.nederlanddigitaal.nl/conferentie-nederland-digitaal/aanmelden, de maandag en donderdag zijn gratis. De conferentie ICT.Open wordt georganiseerd op de dinsdag en woensdag; hiervoor moet je wel een ticket aanschaffen. Er zullen vanuit de Hanze ook studenten aanwezig zijn op die dagen (met een vrijkaartje).  

Breng de digitale transformatie binnen de Hanzehogeschool verder! 

Als Hanzehogeschool zijn wij trotse partner. Nick Degens, Lector User-Centered Design Hanzehogeschool Groningen: "De aankomende digitale transformatie van de samenleving zal veel impact zal hebben op het onderwijs; niet alleen op het vlak van hoe dit wordt gegeven, maar ook op het vlak van wat er aangeleerd zal moeten worden. De wereld staat niet stil en dat zullen we op allerlei manieren gaan merken. Het is aan ons, als verbinder van praktijk, kennis en innovatie, om hier voorop in te lopen.

De Hanzehogeschool is deze week sterk vertegenwoordigd op zowel het regionale als landelijke podium. Daarnaast zullen er ook nog vanuit de andere Noordelijke kennisinstellingen, overheid en werkveld veel activiteiten georganiseerd worden. Het totale overzicht van de Hanze betrokkenheid tijdens Noorden Digitaal en Nederland Digitaal vind je hier