Presentatie Huis van Morgen

Presentatie Huis van Morgen

13 februari 2018

 

Voor de minor Smart Energy is een groep studenten bezig geweest voor het Huis van Morgen: een demowoning gevestigd in BuildinG, waarin verschillende innovatieve hulpmiddelen gepresenteerd worden om ouderen veilig en comfortabel te laten wonen. Ook is het bedoeld voor bedrijven en studenten om onderzoeken te doen naar nieuwe technieken en producten. De minor Smart Energy wordt aangeboden vanuit de Digital Society Hub. 

De opdracht

De studenten zijn tijdens de minor bezig geweest met het realiseren van een applicatie voor het Huis van Morgen in opdracht van de gemeente Groningen. De applicatie helpt de doelgroep met levensloopbestendig wonen, duurzaamheid en eHealth. De focus lag vooral op het gebied van duurzaamheid. 

Op basis van onderzoek hebben de studenten een mooie applicatie gerealiseerd, die ze woensdag 7 februari presenteerden aan hun opdrachtgever en docenten.

BuildinG

BuildinG is hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen. In BuildinG komen ondernemers, ondrezoekers en overheden samen om innovatieve producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een trilplaat in deze hal die een aardbeving simuleert om bevingsbestendig behang te testen. Aardbevingsbestendig, levensloopbestendig en energiezuinig zijn de uitgangspunten: BuildinG is thuis in de toekomst. Dit wordt mogelijk gemaakt door Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, TNO en Bouwend Nederland.