Presentaties KPN en Politie Noord-Nederland tijdens DSH inlooplunch

Presentaties KPN en Politie Noord-Nederland tijdens DSH inlooplunch

17 november 2019

Iedere maand organiseert de DSH een inlooplunch voor partners, teamleiders, lectoren, bruggenhoofden en andere geïnteresseerden. Meld je aan via dsh@org.hanze.nl!

Tijdens de afgelopen twee inlooplunches presenteerden Wico Mulder (KPN ICT-Consulting) en Annelies Kruisweg (Politie Noord-Nederland) kort over ‘talking crime scenes’. Dit project richt zich op het laten spreken van voorwerpen op een plaats delict. De tijd waarop iemands televisie uitging, kan bijvoorbeeld informatie geven die van belang is voor het onderzoek.  Studenten van de minor Digital Product Lab zijn hiermee aan de slag. Deze verbintenis is tot stand gekomen door het aanwezig zijn op de locatie van de DSH en is voor beide relevant.  

Katharina Noppen van KPN sloot spontaan aan op de presentatie en vertelde over de Virtual Fitness Coach. Deze coach stimuleert gebruikers tot bewegen door haar gebruikers en hun gewoontes te leren kennen en zo een individueel advies uit te brengen. Als het systeem merkt dat collega’s tijdens iedere lunch een wandeling maken, kan de applicatie proberen de gebruiker te overtuigen hieraan mee te doen. Samen met het lectoraat Personalised Digital Health wordt hier onderzoek naar gedaan.