RDW Self Driving Challenge: nieuwe stage-uitdaging

RDW Self Driving Challenge: nieuwe stage-uitdaging

26 november 2018

De Self Driving Challenge van RDW is de nieuwe stage-uitdaging van negen HBO-ICT studenten. Zij gaan vanaf februari 2019 in twee teams karts programmeren, zodat deze karts zelfrijdend op het circuit van Lelystad kunnen functioneren.

Promotie

Een week lang heeft een echte, naar benzine en olie ruikende, kart gestaan op het Instituut voor Communicatie Media en IT. Dit was overigens een ouderwetse, door mensen bestuurde kart. Een stand-in, omdat de elektrische karts op dit moment gebouwd worden. RDW geeft studenten de kans mee te werken aan de ontwikkeling van de elektrische karts in de vorm van een Self Driving Challenge. In de week van 5 november konden studenten zich inschrijven op het event en meedoen aan een assessment.

Kick-off

Van alle aanmeldingen zijn negen studenten geselecteerd voor een stage bij de RDW. Maandag 19 november was de eerste kennismaking op een mooie locatie: de kartbaan in Kardinge! Een avontuurlijke, sportieve manier om elkaar te leren kennen.

Samenwerking

De Challenge is een samenwerking tussen RDW, Quintor en de Digital Society Hub. RDW biedt de stage, Quintor fungeert als techniek-motor en levert expertise met hardware. De Digital Society Hub  brengt kennis samen en faciliteert in ruimte, begeleiding maar ook de borging van kennis.

Voor de Challenge zijn elektrische karts besteld die worden uitgerust met `state-of-the-art’ sensoren en supercomputers op basis van het NVIDIA DRIVE Platform die Artificial Intelligence op voertuigen mogelijk maakt. Deze computer is eigenlijk dezelfde computer die ook in Tesla’s en andere zelfrijdende voertuigen wordt gebruikt en verbindt de software met de zintuigen en besturing van de kart.

DSH pitstraat

De karts komen in januari 2019 bij de Digital Society Hub te staan in een – op F1 geïnspireerde - pitstraat. Vanaf februari gaan de twee teams hier aan de slag. In juni 2019, op het test-circuit van de RDW in Lelystad, gaan de teams strijdend bepalen wie de beste Self Driving kart heeft geprogrammeerd. Het team dat durft plaats te nemen op de eigen kart, krijgt extra punten!

Landelijke Challenge

Het doel is een landelijke Challenge te organiseren. Op deze manier hoopt RDW kennis op te doen over de laatste technieken die gebruikt worden bij zelfrijdende voertuigen. Zo krijgt de Challenge ieder jaar nieuwe, meer uitdagende facetten.

 

 

Impressie

Self Driving Challenge