Studenten presenteren prototypes voor DSH

Studenten presenteren prototypes voor DSH

12 juli 2018

De Digital Society Hub (DSH) is een belangrijke plek voor docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld om studenten op een moderne manier op te leiden en ze zo goed mogelijk voor te bereiden op hun eerste baan. Om het onderwijs in de innovatiewerkplaats zo aantrekkelijk mogelijk te maken, adviseerden tweedejaars studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) de DSH d.m.v. onderzoek en ontwikkelden verschillende prototypes.

In dit nieuwsbericht is meer informatie te lezen over de inhoud van de opdrachten.

Het belang van een prototype

Het ontwikkelen van een prototype als onderdeel van productontwikkeling of -innovatie is voor een organisatie zeer belangrijk, omdat bij het prototype duidelijk wordt welke aspecten aan het product extra aandacht en ontwikkeling vragen. Op deze manier wordt het eindproduct zonder onvolkomenheden op de markt gebracht.

Resultaten

De resultaten leverden nieuwe interessante ideeën op die volgend onderwijsjaar worden ingezet.  

Roland Hiemstra over de eindproducten: ‘Prototyping is een belangrijk onderdeel om (goede) digitale producten te maken. Ik ben bijzonder onder de indruk van de prototypes die de studenten hebben ontwikkeld.”

Think outside the box

De studenten werden met deze opdrachten uitgedaagd om Out of the Box te denken. Wat sluit aan bij de doelgroep van studenten? Hoe val je op en uiteraard welke technologieën passen daarbij? Ze zijn hierin absoluut geslaagd!

De eindproducten

Nieuwsgierig geworden? Hieronder een aantal voorbeelden van de producten van de studenten.