Studenten presenteren werk tijdens symposia

Studenten presenteren werk tijdens symposia

14 juni 2019

Met het einde van het schooljaar in zicht, ronden studenten hun werk af. Daarbij horen ook eindpresentaties en symposia. We zetten een aantal op een rij.

Transfuture Festival

Duurzaamheid en nieuwe energie stonden centraal tijdens de lustrumeditie van het TransFuture Festival op woensdag 12 juni in de proeftuin van EnTranCe. Ondanks de regen zat het overgrote deel van het programma helemaal vol met veel enthousiaste en betrokken bezoekers.

Tijdens de vijfde editie van het Transfuture Festival van de Hanzehogeschool Groningen presenteerden studenten van de minor Smart Energy tijdens de posterpresentaties.
Vanuit innovatiewerkplaats de Digital Society Hub werken studenten binnen de minor Smart Energy samen in multidisciplinaire projectgroepen aan actuele opdrachten op het snijvlak van energie en informatietechnologie. 

Zo werken studenten aan… ‘House of the future’, waar het leven van ouderen makkelijker mee wordt gemaakt in opdracht van de gemeente Groningen. In het huis van de toekomst worden de mogelijkheden getoond van nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandiger wonen.

Ook werkte een groep in opdracht van Groningen Seaports aan een interessant project. Alle daken van de gebouwen worden voorzien van zonnepanelen. De taak van de studenten was een internetpagina te creëren waar alle mogelijke uitdagingen worden behandeld en oplossingen worden genoemd in het proces van de transitie naar zonne-energie.  

Daarnaast hield een multidisciplinaire groep zich bezig met de zogenoemde ‘powerchainger’, waarbij de studeten een ‘web-based social energy market’ ontwikkelden waarbij ze onder andere gebruik maakten van Blockchain technologie.

Graduation Showcase Communication & Multimedia Design

Tijdens de Graduation Showcase op 12 en 13 juni presenteren afstudeerders van de opleiding Communication & Multimedia design zichzelf en hun afstudeerportfolio aan het werkveld, docenten en medestudenten. Dit deden zij in zelf ingerichte stands.  Ook Bas en Rowan, studenten van de opleiding, presenteerden hun opdracht hier. Zij werkten afgelopen semester in opdracht van de Digital Society Hub individueel aan een vraagstuk. Zo onderzocht Bas op welke wijze bedrijven en overheden structureel en efficiënt kunnen worden betrokken (lees hier meer) en hield Rowan zich bezig met de kieswijzer, die studenten helpt een opdracht te vinden die het beste bij hen past en daarmee de keuze makkelijker maakt.

Op het programma

De komende weken vinden er nog meer evenementen plaats. Op 19 juni presenteren studenten van de DSH minor the Future of Technology & Society hun werk tijdens het eindsymposium en op 24 juni vindt de IWP productmarkt plaats bij de Digital Society Hub.