Kijk de 5G Masterclass 'Van 5G naar 6G' terug

Kijk de 5G Masterclass 'Van 5G naar 6G' terug

18 mei 2020

Op 14 mei vond de allereerste online 5G Masterclass plaats. Je kunt de masterclass hier terugkijken.

Terwijl het uitrollen van 5G nu daadwerkelijk begint, vindt ook de start plaats van de ontwikkeling van 6G, met als tussenstap het millimetergolf 5G netwerk. Bart Smolders van de TU Eindhoven nam ons op donderdag 14 mei mee in de wereld van 6G, wat ook wel Tactile Internet of Ambient Internet genoemd wordt.

Meer dan 90 deelnemers waren online aanwezig bij de 5G Masterclass. Bart Smolders begon zijn presentatie met trends in draadloze communicatie en ging dieper in op 5G en 5G New Radio. Hij behandelde het dilemma qua energieverbruik met 5G New Radio. Ook vertelde Smolders over de onderzoeken rondom 6G die nu al plaatsvinden, onder andere door PhD studenten, waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken naar communicatie met meerdere antennes. En een onderzoek op het gebied van infrarood in combinatie met beam-steering technologie. Tot slot beantwoordde Bart Smolders vragen van de deelnemers.

Bekijk hier de sheets van de 5G Masterclass op 14 mei van Bart Smolders.

Terugblik 5G Masterclass Van 5G naar 6G

Over de 5G Masterclass

 

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG), samen met de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp.