Terugblik op de 5G Masterclass Frequentiespectrum

Terugblik op de 5G Masterclass Frequentiespectrum

04 november 2019

Op dinsdag 15 oktober nam Taco Kluwer van Agentschap Telecom ons mee terug de collegebanken. Dit keer vond de 5G Masterclass plaats op een prachtige locatie in de binnenstad van Groningen: Het Kasteel van het Noorderpoort. Ondernemers, geïnteresseerden, docenten en studenten werden in twee uur tijd meegenomen in de wereld van frequenties en het frequentiespectrum.

Frequenties vormen een belangrijke ‘grondstof’ voor 5G. Zonder deze frequenties kunnen we niet rijden in een connected car, kunnen we geen 360 graden video streamen of miljoenen IoT-devices aansluiten. Maar wat zijn frequenties eigenlijk en hoe worden ze gebruikt voor 5G? Wat zijn de verschillen tussen frequenties voor 4G en 5G? En waarom wordt de ene frequentie geveild en is de andere frequentie, bijvoorbeeld voor Wifi, door iedereen “gratis” te gebruiken? Benieuwd naar de antwoorden op deze (en nog veel meer) vragen? Deze vragen stonden centraal in de masterclass.

 

Deelnemers hadden ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens de borrel werd kennis gedeeld en genetwerkt. Houd de website van www.5Groningen.nl en de Digital Society Hub in de gaten voor een nieuwe masterclass. Elke zes weken wordt er een 5G Masterclass georganiseerd en is gratis toegankelijk.