Terugblik: Seminar Internet of things: de mogelijkheden van sensordata en 5G

Terugblik: Seminar Internet of things: de mogelijkheden van sensordata en 5G

22 maart 2019

Het internet of things (IoT) leidt tot enorme hoeveelheden data. De introductie van breedband 5G-technologie zal leiden tot nog meer data. Deelnemers van het seminar Internet of things: de mogelijkheden van sensordata en 5G op 7 maart kennis met de nieuwste ontwikkelingen van IoT en werden geïnspireerd om grote sensorgegevens te gebruiken bij campusontiwikkeling en onderzoek. 

Combineer data om de uitdagingen van vandaag op te lossen

Het zijn niet alleen mensen die online zijn; 'dingen' zoals huizen, bruggen, thermostaten en zelfs campussen en dorpen zijn dat ook. De hoeveelheid gegevens die door sensoren wordt verzameld neemt evenredig toe. Hoe kunnen we gegevens analyseren en combineren om de uitdagingen van vandaag de dag, zoals klimaat, beheersing van het aantal mensen, het milieu en het leven op de campus, op te lossen?

De RUG organiseerde dit seminar in samenwerking met SURF, Hanzehogeschool Groningen en 5Groningen (initiatief van Economic Board Groningen).

Bekijk de sheets van de presentaties

De sheets van de presentaties zijn hier gepubliceerd. 

Sfeerverslag

Rian van Diedenhoven maakte namens 5Groningen een vlog tijdens het congres. Ook was er een fotograaf aanwezig. Bekijk de vlog en foto's hier: 

5Groningen Vlog#15 Seminar Internet of Things (DOT Groningen)