Terugkijken: online kick-off Cybersecurity Noord-Nederland

Terugkijken: online kick-off Cybersecurity Noord-Nederland

16 februari 2021

Op donderdag 28 januari vond de online kick-off bijeenkomst Programma Cybersecurity Noord-Nederland plaats. Uitzending gemist? Onderaan dit artikel kan je de kick-off terugkijken.

 

Met digitalisering in onze maatschappij neemt ook het aantal cyberaanvallen toe. Cybersecurity wordt daarmee een belangrijk onderdeel van het digitale ecosysteem. Slimme apparaten zijn vaak digitaal onveilig, software is verouderd en updates worden niet uitgevoerd. Het is niet de vraag of je wordt gehackt maar wanneer en hoe vaak. Er is dringende behoefte aan kennis op het gebied van cybersecurity. Het Programma Cybersecurity Noord-Nederland presenteerde zichzelf in een live-uitzending op donderdag 28 januari om 16:00 uur.

Het programma:

  • Interview ‘1 jaar programma Cybersecurity Noord-Nederland’ met Jeanne Mifsud Bonnici (Rijksuniversiteit Groningen) en Reinder Wolthuis (TNO)
  • Videoboodschap van gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA) van de Provincie Groningen
  • Quiz ‘Juridische aspecten in autonoom vervoer en e-health’ door Nynke Vellinga (Rijksuniversiteit Groningen) en Jessica Hof (Hanzehogeschool Groningen)
  • Presentatie onderzoek ‘automatisch detecteren en patchen van kwetsbaarheden in software’ door Wouter Langenkamp (TNO)
  • You will be hacked! Eerste aflevering van een serie waarin Erik Rutkens, practor Digitaal Veilige Apparatuur van Noorderpoort, samen met een ethical hacker “live” laat zien hoe kwetsbaar slimme apparaten zijn.

Bekijk de uitzending hier terug:

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: