Thuiswerken door het Coronavirus – Hoe gaat onze eigen stagiair Denyon hiermee om?

Thuiswerken door het Coronavirus – Hoe gaat onze eigen stagiair Denyon hiermee om?

25 maart 2020

Denyon Emmens (22 jaar) studeert Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool Groningen en loopt sinds februari 2020 stage bij de Digital Society Hub (DSH). “Ik ga een interactieve 3D-plattegrond van het DSH-gebouw maken. Met deze 3D-plattegrond kun je precies zien waar bedrijven en studenten aan welke projecten werken."

Hoe is het vanuit huis stage te lopen?

“Het is gek. Normaal gesproken sta je ‘s ochtends op om naar school of kantoor te gaan voor een bepaalde tijd. Nu start je thuis, maar ik vind het moeilijk om thuis dezelfde motivatie op te brengen. Het is voor iedereen wennen. Om goed contact te houden heb ik om de dag een online daily standup met collega’s om de werkzaamheden te bespreken. Toch mis ik het rechtstreeks communiceren op mijn stageplek. Daar kun je sneller vragen stellen en doorwerken. Een e-mail laat soms even op zich wachten.”

Is je werkwijze veranderd sinds de uitbraak van het coronavirus?

“Ja, we hebben vergadering op Microsoft Teams en ik heb veel contact met mijn mede-stagiair Tom Kellendonk via Discord. Dit gebruikten we eerder al voor het gamen. Ik heb ook een ander werkritme. Ik sta rond 10 uur op en ga tussen de middag vaak even wandelen en rustig lunchen. Daarna werk ik ’s middags door en werk ik na acht uur ’s avonds nog een aantal uren.”

Verwacht je dat je door deze ervaring meer vanuit huis zal werken wanneer de situatie genormaliseerd is?

“Door deze ervaring met thuiswerken zien mensen vast in dat vergaderen ook prima online kan. Hiermee kun je ook een lange reistijden voorkomen. Persoonlijk ga ik liever naar school of werk, omdat dit mij meer motiveert en richting geeft. Ik werk ook graag direct met anderen om even te kunnen sparren. Ik vind het op persoonlijk vlak niet erg om vaak alleen te zijn, maar als het gaat om mijn studie of stage verlang ik terug naar de oude situatie.”