Way2Go ontwikkelt applicatie voor Visio De Brink

Way2Go ontwikkelt applicatie voor Visio De Brink

22 januari 2019

Vijf studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design hielden zich afgelopen semester bezig met een interessant project in opdracht van Visio de Brink, waarbij cliënten zelfstandig kunnen navigeren over het woonterrein.

De opdracht

Way2Go, de bedrijfsnaam van de studenten,  is een project waarbij wordt gekeken naar een manier om cliënten van Visio de Brink zelfstandig te laten navigeren over het woonterrein in Vries. De uitdaging bij dit project is dat de cliënten visuele, verstandelijke beperkingen en/of andere beperkingen hebben. Met name de visuele beperkingen maken het moeilijk om zelfstandig te navigeren. Dit moet nu altijd samen met een verzorger worden gedaan.

UItkomst

Op basis van lijndetectie en GPS werkte de groep twee apps uit. De eerste app wordt door de verzorger gebruikt om de cliënt op pad te sturen, te kunnen monitoren en indien nodig te ondersteunen tijdens zijn/haar rit. De tweede app wordt gebruikt op de iPad van de cliënt om te ondersteunen tijdens het navigeren. De app geeft audio feedback en motivatie om de cliënt gefocust en rustig te houden.

Makerspace

Cliënten kunnen in paniek raken omdat zij alleen op pad moeten. Hierom wordt gebruik gemaakt van een menselijke stem bij de audiofeedback en is er een dier gekoppeld aan de iPad-houder die wordt bevestigd op de rolstoel van de cliënt. Op deze manier heeft de cliënt het gevoel ‘een maatje’ te hebben, die hem/haar begeleidt tijdens het navigeren. Bij het prototype maakten de studenten gebruik van een konijn, dat uit hout is gelaserd bij de Makerspace van de Digital Society Hub.