Castana

 • Lectoraat

  Communication, Behaviour & the Sustainable Society

  New Business & IT

  Personalised Digital Health

  User-Centered Design

 • Organisatie

  Castana

 • Studie

  Communicatie

  Communication & Multimedia Design

  HBO-ICT

Castana

In samenwerking met het lectoraat Verpleegkunde en de innovatiewerkplaats Digital Society Hub, ontwikkelden ICT studenten Bakr Kamil, Marijn Pool, Hofsep Zakharyan en Michaël van de Weerd een mobiele applicatie waarmee genogrammen gemaakt kunnen worden. Met een genogram kunnen families grafisch worden weergegeven, om inzicht te gegeven in medische, psychische of sociale problemen van een patiënt. Tijdens het komende semester maken ze de eerste stappen voor hun startup Castana.

Het idee voor dit project is ontstaan bij het lectoraat Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen en werd uitgevoerd binnen de Digital Society Hub, een innovatiewerkplaats van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. De vier studenten raakten bij dit project betrokken via de specialisatie Software Engineering. Al snel zagen ze in dat er onder verpleegkundigen een aanzienlijke vraag bestaat naar het product. Zowel het Instituut voor Verpleegkunde als Digital Society Hub waren enthousiast over de ideeën van de studenten en gaven toestemming om er mee door te gaan in de vorm van een start-up onder de naam Blocknode, welke inmiddels is omgedoopt in Castana

De technische ontwikkeling verloopt goed. De studenten zijn enthousiast. Michaël van de Weerd: "Wij zijn erg enthousiast over dit project en spannen ons in om het tot een succes te maken voor onszelf en voor de professionals in de zorg wiens werklast wij kunnen verlichten met ons product. Met ons product kunnen wij de belangrijkste taak in hun werk, het verzorgen van patiënten, centraal stellen!"

Castana

Castana