Self Driving Challenge

  • Studie

    HBO-ICT

Self Driving Challenge

Een kart zelfrijdend over de finish laten rijden, dit is de missie van de teams die meedoen aan de Self Driving Challenge (SDC).

 

De SDC is een samenwerking tussen RDW, Quintor, de The Grid Racing en de Hanzehogeschool Digital Society Hub (DSH), met als doel de techniek van zelfrijdende auto’s te testen. RDW biedt de derdejaars HBO-ICT studenten een stageplek, Quintor levert expertise met een assessment en hardware en de DSH faciliteert de ruimte en begeleidt de studenten. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste sensoren en supercomputers op basis van het NVIDIA DRIVE Platform, die Artificial Intelligence (AI) op zelfrijdende voertuigen zoals Tesla’s mogelijk maakt.

Self Driving Challenge crew

Ieder onderwijsjaar strijden studententeams tegen elkaar om een kart zelfrijdend over de testbaan te laten rijden. Het team dat het snelst én foutloos de finish bereikt, is de winnaar. De nieuwe teams bouwen tijdens het onderwijsjaar verder met de kennis uit de voorgaande jaren. Zo ontstaat er kennisontwikkeling tussen studenten, docenten, RDW en Quintor. De finale wordt jaarlijks gereden op het RDW circuit. Klik hier voor de SDC-flyer.

Dagelijks werken teams van tien studenten onder begeleiding van experts aan het programmeren van de karts bij de innovatiewerkplaats DSH op de Zernike Campus. Tijdens COVID-19 lockdown heeft de SDC online via een raceplatform plaatsgevonden. Het raceverslag lees je hier.

Logo Self Driving Challenge
Logo Quintor
Logo The Grid Racing
Logo Rijksdienst voor het wegverkeer