Werkplaats Online Ondernemen Groningen

Werkplaats Online Ondernemen Groningen

De Werkplaats Online Ondernemen Groningen (WOO Groningen) is dé plek voor MKB-ondernemers voor online advies en ondersteuning. WOO Groningen ondersteunt bedrijven bij het maken van een volgende stap in online ondernemen. De DSH is partner van WOO Groningen en voeren samen met de DSH projecten uit met studenten voor online ondernemers.  

Opening van de Werkplaats Online Ondernemen met Mona Keijzer

Online kansen benutten

Voor veel ondernemers in het MKB is het een grote stap om online kansen te herkennen en optimaal te benutten. WOO Groningen helpt bedrijven met hun online vraagstukken, zoals:

  • Hoe zorg ik dat ik goed gevonden word?
  • Wat zijn handige webshop-tools?
  • Hoe leidt online ondernemen werkelijk tot (meer) groei?
  • Op welke manier kan ik slim gebruik maken van data?
  • Hoe vertaal ik mijn marketing-aanpak in een goede online strategie?
  • Hoe kan digitale marketing meer traffic genereren?

MBO, HBO en WO zetten zich in voor ondernemers

De vragen die jij als ondernemer neerlegt bij WOO Groningen worden neergelegd bij studenten die er vanuit hun opleiding mee aan de slag gaan.  Bij Noorderpoort werken vanuit de Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap/het Kasteel.gro studenten aan webshops, seo-teksten en vormgeving. Vanuit de Hanzehogeschool en de DSH zijn inmiddels de eerste bedrijven gestart met studenten van de minor Online Marketing. De studenten worden begeleid door docenten en experts uit de praktijk. De Rijksuniversiteit Groningen zet studentenconsultancy teams in vanuit het Groningen Digital Business Center (GDBC).

Wilt u meedoen aan de Werkplaats Online Ondernemen Groningen?

 

Zo werkt het:

1.       Aanmelding: u meldt zich aan via WOO-Groningen.nl. Naar aanleiding hiervan wordt er contact met u opgenomen.
2.       Het intakegesprek: uw vraag wordt vertaald naar een opdracht voor studenten (minor, stage, afstuderen, project).
3.       Online readiness scan #1: hoe online ondernemend is uw bedrijf? Dit wordt getoetst door middel van een vragenlijst.
4.       De uitvoering: studenten werken samen met u aan uw opdracht.
          Ondertussen wordt u uitgenodigd voor inspirerende WOO-workshops en masterclasses.
5.       Online readiness scan #2: wat heeft uw deelname opgeleverd? Dit wordt wederom getoetst door middel van een vragenlijst.

Initiatiefnemers en financiering

 

De Werkplaats Online Ondernemen Groningen is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, het Noorderpoort en de Rijksuniversiteit Groningen in het kader van de Versnellingsagenda Digitalisering MKB van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De werkplaats wordt behalve door het Ministerie van EZK, gefinancierd door de provincie en gemeente  Groningen en door Rabobank Stad & Midden Groningen

Logo Werkplaats Online Ondernemen